Szabolcs Néptáncegyüttes - Nyíregyháza

|

Rólunk Írták

Rólunk írták menüpontunkban az Együttes tevékenységének a médiában történő megjelenéseiről olvashat.

Velünk élő hagyományok: Tirpák lakodalmas

Október 8-án nagyszabású, a város néptánc csoportjainak összefogásával megvalósuló Tirpák Lakodalmas lesz a Sóstói Múzeumfaluban. A tirpák hagyományokat bemutató rendezvény a régi szokásokat, táncokat és gyakorlatokat eleveníti fel.

Bővebben >>>Táncfarsangon léptünk fel

Idén három nap alatt öt előadást tekinthetnek meg a táncot kedvelők. A nyitónapon a Krúdy Kamarában Grecsó Zoltán műsorát nézhették meg, a nagyszínpadon pedig nyíregyházi tánccsoportok - köztük a Szabolcs Néptáncegyüttes is - mutatták be tudásukat.

Bővebben >>>Jubileumi gála tánclépésre

Több generáció táncosai is bemutatkoztak vasárnap a VMKK-ban, ahol a Szabolcs Néptáncegyüttes tartotta 58. jubileumi gáláját. A táncszínházi betétekkel gazdagított műsor a nyíregyházi közönség lelkes visszhangjára talált.

Bővebben >>>Késmárkon járt együttesünk

Nemzetközi kézműves és néptánc fesztiválra kapott meghívást a Szabolcs Néptáncegyüttes a szlovákiai Késmárk városba.

Bővebben >>>Partiumban a Szabolcs

45 ezer résztvevővel ért véget a 13. Partiumi Magyar Napok című rendezvény Szatmárnémetiben, ahol Együttesünk "Erdélyország sok szép vize" című műsorával lépett színpadra.

Bővebben >>>Paszabon is elismerést szőttek a táncosok

A Szabolcs Néptáncegyüttes a paszabi Szőttes Napokon mutatta be Erdélyország Sok Szép Szava elnevezésű nagyszínpadi műsorát. Közreműködött az előadáson a Vadrózsa senior néptánccsoportunk és a Sóstóhegyi Öreg Fiúk csapata is.


Tovább a teljes cikkre >>>


Nyíregyházi Települési Értéktárba került a Szabolcs Néptáncegyüttes munkássága

A hungarikumokról szóló törvény alapján Nyíregyháza Város Önkormányzata létrehozta a Nyíregyházi Települési Értéktárat. A Bizottság 2014. május 15-én tartott ülésén, a beérkezett javaslatok elbírálását követően, az Együttesünk munkásságát méltónak találta és felvette a települési értéktárba kiemelt 6. helyen.
A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottságának Tájékoztatója az alábbi linkre kattintva érhető el.
Bővebben >>>A csodálatos Erdély mutatkozott be a Bencs villában

Nyíregyháza – Nehezen felejthető esten, igazi mély emlékeket hagyva ismerte meg Erdély csodáit a szép számú közönség kedden este Nyíregyházán, a Bencs villában.
Először Pájer Szabolcs szavalata hozta lázba a nézőket, majd Jámbor István előadása következett, az Erdélyben tett utazások emlékét felidézve. Ezután egy másik művészeti ágból hoztak érdekességeket a Szabolcs Táncegyüttes táncosai.
Tovább a cikkre >>>


<< vissza az előző lapra

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Önkormányzata
Nyíregyháza Város Önkormányzata
Nyíregyháza Megyei Jogú Város
Nemzeti Kulturális Alap
Nemzeti Együttműködési Alap
Seerose Kft.

Szabolcs Néptánc Egyesület

4400 Nyíregyháza, Semmelweis u. 15.
e-mail: info@szabolcsneptanc.hu
Adószám: 19202145-1-15